tugas toefl (15soal listening)

Nama : Nur Azifah

NPM : 20208914

Kelas : 3 EB 06

Tugas : Listening TOEFL

Mata Kuliah : Bahasa Inggris 2

1. On the recording you will hear :

M : Do you take cream in your tea?

W : No, Thank you. I’ll have it plain.

What does the woman mean?

In your book, you will read :

(A) She plans to have tea

(B) She’s going to take a plane

(C) She doesn’t wamt anything in her drink

(D) She thinks the tea is too plain

Answer :

(A) The similar sounds of “plain” and “plans” are the confused

(B) “Plain” (without anything) and “plane” (an airplane) are confused

*(C) “To take” can mean “ to use or put”

(D) The woman wants her tea plain

2. On the recording you will hear :

M : Why don’t you want to go to Judy and David’s?

W : Because they’re always fighting over little things.

What does the woman say about Judy and David?

In your book, you will read :

(A) Their house is too small

(B) They argue too much

(C) Little things bother her

(D) They have taken up boxing

Answer :

(A) Although the woman doesn’t want to go to the people’s house, it is not because she doesn’t like their house

*(B) “Fighting,” in this context, means “arguing.”

(C) The arguing concerns “little things” (unimportant matters). It is the arguing, not the little things, that bothers the woman

(D) The meanings of “fight” (a boxing match) and “fight” (argue) are confused

3. On the recording you will hear :

M : Why don’t you wear the striped shirt?

W : because it doesn’t match my checked pants.

What is the man doing?

In your book, you will read :

(A) Deciding what to put on

(B) Buying pants by check

(C) Matching the paints

(D) Painting stripes

Answer :

*(A) “To put on” means “to wear”. They are discussing what to wear

(B) The meanings of “check” (a note of payment) and “checked” (a pattern of squares) are confused

(C), (D) The similar sounds of “pants” and “paints” are confused

4. On the recording you will hear :

M : You sure were sick for a long time?

W : Yes, And I’m still very weak.

What does the man’s problem?

In your book, you will read :

(A) He’ll be gone for a week

(B) He doesn’t have much strength

(C) His timing is bad

(D) He’s been sick four times

Answer :

(A) “weak” and “week” are confused because they are pronounced the same

*(B) “To be weak” means “to be lacking strength”

(C) “Timing” (the selection of a moment to do something) and “time” (duration) are confused

(D) “For” and “four” are confused because they are pronounced the same

5. On the recording you will hear :

M : What are you doing with my backpack?

W : I’m trying to see if there’s space in it for this glass.

What does the man want to do?

In your book, you will read :

(A) Go to space

(B) Return to class

(C) Pack his glass

(D) Carry the pack

Answer :

(A) The meanings of “space” (room) and “space” (the region beyond the earth’s atmosphere) are confused

(B) The similar sounds of “class” and “glass” are confused, as are the meanings of “backpack” and “back”

*(C) The man wants to know if there is room in the backpack for a glass

(D) The man is not offering to carry the woman’s pack, but is asking if there is room in her pack for his glass

6. On the recording you will hear :

M : Do you have a coin for this machine?

W : Sorry, I don’t have any change at all.

What does the woman mean?

In your book, you will read :

(A) She doesn’t want to join the group

(B) She can’t lend him money

(C) She doesn’t know how to clean the engine

(D) She doesn’t like to change the parts

Answer :

(A) The similar sounds of “coin” and “join” are confused

*(B) “A coin” and “change” are terms for money

(C) An engine is a kind of machine, but not the kind that would use a coin

(D) The meanings of “change” (money) and “change” (replace) are confused

7. On the recording you will hear :

M : What role did you get in the play?

W : Would you believe the daughter?

What is the woman going to do?

In your book, you will read :

(A) Play with her daughter

(B) Act in the theater

(C) Eat a roll

(D) Play a game

Answer :

(A) The meanings of “play” (a drama) and “play” (to have fun with) are confused

*(B) “To have a role” in theatrical drama is “to act a part”

(C) “Roll” and “role” are confused because they are pronounced the same

(D) One “plays” (amuses oneself) with a game, but “plays” (acts) a part on stage

8. On the recording you will hear :

M : Which sink is blocked?

W : The one in the spare bathroom.

What are the people discussing?

In your book, you will read :

(A) An extra tire

(B) A stopped-up drain

(C) A bathroom plug

(D) An odor

Answer :

(A) The meaning of “spare” (an extra tire) and “spare” (anything extra) are confused

*(B) A sink has a drain, and drain “blocked” can mean “stopped-up”

(C) The meaning of “plug” (a device to put in the drain to stop the water from getting out) and “plugged-up” (stopped-up) are confused

(D) The similar sounds of “sink” (a basin) and “stink” (an odor) are confused

9. On the recording you will hear :

M : I’m going to the pool. Would you care to join me?

W : Sure, let me grab my cap.

What are the people going to do?

In your book, you will read :

(A) Play pool

(B) Take a cab

(C) Cool the car

(D) Go swimming

Answer :

(A) The meanings of “pool” (a billiard game) and “pool” (a swimming pool) are confused

(B) The similar sounds of “cab” and “cap” are confused

(C) The similar sounds ot “cool” and “pool” as well as “car” and “cap” are confused

*(D) The woman is getting her swimming cap to go to the pool with the man

10. On the recording you will hear :

M : let’s take the stairs?

W : Let’s not. There are too many flights to climb.

What does the man mean?

In your book, you will read :

(A) He doesn’t enjoy climbing

(B) He plans to take the airplane

(C) He doesn’t want to use the steps

(D) He thinks they fly too often

Answer :

(A) “To climb stairs” is confused with “to go climbing” (climb mountains)

(B) The meanings of “flight” (an airplane trip) and “flight” (a set of stairs) are confused

*(C) “The stairs” are made up of “steps”

(D) The meanings of “fly” (to take an airplane trip) and “flight” (a set of stairs) are confused

Soal Structure TOEFL

TUGAS : MATA KULIAH ADAPTIF SOFTSKILL BAHASA INGGRIS BISNIS 2

MATERI : SOAL STRUCTURE TOEFL

Part A

1. This university’s program ______________those of Harvard.

(A) Come second after

(B) Are second only to

(C) Are first except for

(D) Are in second place from

Answer : (B) Are Second only to

Grammar : present progressive tense

2. The more she worked, ________________

(A) The less she achieved

(B) She did not achieve enough

(C) She achieved not enough

(D) She was achieving less

Answer : (A) the less she achieved

Grammar : Derivation

3. _________________ the best car to buy is a Mercedes Benz.

(A) Because of its durability and economy

(B) Because it lasts a long time, and it is very economical

(C) Because of its durability and it is economical

(D) Because durably and economy wise it is better than all the others.

Answer : (A) because of its durability and economy

Grammar : Adverbial clause of Reason

4. When James arrived home after a hard day at work, ___________________

(A) His wife was sleeping

(B) His wife slept

(C) His wife has slept

(D) His wife has been sleeping

Answer : (A) His wife was sleeping

Grammar : Gerund

5. It was not until she arrived in class ______________ realized she had forgotten her book.

(A) And she

(B) When she

(C) She

(D) That she

Answer : (D) that she

Grammar : Noun Clause

6. Tony would have studied medicine if he __________ to a medical school.

(A) Could be enter

(B) Had been admitted

(C) Was admitted

(D) Were admitted

Answer : (B) had been admitted

Grammar : Derivation

7. He entered a university _________________________

(A) When he had sixteen years

(B) When sixteen years were his age

(C) At the age of sixteen

(D) At age sixteen years old

Answer : (C) at the age of sixteen

Grammar : prepositions of time

8. The jurors were told to _________________________

(A) Talk all they wanted

(B) Make lots of experiences

(C) Speak freely

(D) Much less

Answer : (C) speak freely

Grammar : degrees of comparison

9. Those students do not like to read novels _______________ text books.

(A) In any case

(B) Forgetting about

(C) Leaving out the questions

(D) Much less

Answer : (D) much less

Grammar : clause of contrast

10. He _____________ looked forward to the new venture.

(A) Eagerly

(B) With great eagerness

(C) Eagernessly

(D) In a state of increasing eagerness

Answer : (A) eagerly

Grammar : degrees of comparison

11. With the passing of time and the encroachment of people, the habitat of gorillas ______ to decrease.

(A) Continuing

(B) Which continue

(C) Continues

(D) That it has continued

Answer : (C) continues

Grammar : simple present tense

12. Despite being basically arboreal in nature, koalas ________ to inhabit a specific territory and range of some 30 square miles.

(A) Knowing

(B) Which know

(C) Are knowing

(D) Are known

Answer : (D) are known

Grammar : simple past tense

13. Before starting on a sea voyage, prudent navigators learn the sea charts, __, and memorize lighthouse locations to prepare themselves for any conditions they might encounter.

(A) Sailing directions are studied

(B) Study the sailing directions

(C) To direct sailing studies

(D) Studies direct sailing

Answer : (B) Study the sailing studies

Grammar : Gerund

14. Plankton, ______, is the basic foodstuff for everything that lives in the ocean.

(A) Comprise both minute marine animals and plants

(B) Is the name given to minute marine animals and plants

(C) The collective name for minute marine animals and plants

(D) Minute marine animals and plants collectively that

Answer : (C) the collective name for minute marine animals and plants

Grammar : Noun Modifier

15. At the Seventh International Ballet Competitions, Fernando Bujones won the first gold medal ever _________ to a United States male dancer.

(A) To be awarded

(B) To awards

(C) That awards

(D) Should be awarding

Answer : (A) to be awarded

Grammar : infinitive

Part B

16. Having weekly family talks can be an important means of exploring sensitive family issues,

A B

redefining sibling relationships, and to foster new familial bonds

C D

Answer : (D) to foster

Grammar : the correct answer is “fostering” because before it’s explain present participle

17. Three goals of the Sierra Club encourage are to environmental conservation, lobbying for

A B

environmental issues in Washington, D.C., and develop youth awareness of environmental

C

concerns.

D

Answer : (B) lobbying

Grammar : the correct answer is “to lobby” because it’s

18. Because of their size, dachshunds are less expensive to feed, more easy to train, and more

A B C

congenial than Great Danes.

D

Answer : (C) more easy

Grammar : the correct answer is “easier” and ecxplain comparative adjective

19. Electronis bulletin boards are important in the process of reviewing product performace which

A B C

evaluates how product operates and recommend whether one should buy it.

D

Answer : (D) recommend

Grammar : the correct answer is “recommends” because it’s using simple present tense

20. The dependence of killer whale offspring in their mothers can be by the fact that they remain

A B C

together for life.

D

Answer : (B) in

Grammar : the correct answer is “with” because it’s explain prepositions of place positions

21. It is interesting that some the most intriguing languages in the world have originated in central

A B C D

Africa

Answer : (B) some the

Grammar : the correct answer is “some of the” because it’s explain how much the most intriguing language in the world

22. The martial art of aikido is based from the principle of using the force of the opponent to the

A B C D

practitioner’s advantage.

Answer : (B) from

Grammar : the correct answer is “of” because it’s explain positions

23. In the south-western part of the United States, most of the water comes of the Colorado River

A B C

and the manmade lakes created from it.

D

Answer : (C) comes of

Grammar : the correct answer is “comes from” because it’s explain prepositions of place positions

24. Temperatures along the Egyptian Sinai peninsula have been known to reach as high as 55

A B C

degrees Celsius inside the summer.

D

Answer : (D) inside

Grammar : the correct answer is “in” because it’s explain prepositions of place positions

25. Bill Clinton, that won the 1992 presidential election, was formerly governor of the state of

A B C D

Arkansas.

Answer : (A) that

Grammar : the correct answer is “who” because it’s explain adjective clause